Autoritzen a Espanya el fàrmac “Mayzent” que retarda la discapacitat en l’EM

El Sistema Nacional de Salut espanyol finançarà a partir d’ara aquest fàrmac oral per a l’esclerosi múltiple secundària progressiva

El Ministeri de Sanitat ha comunicat la inclusió del fàrmac oral Mayzent® de Novartis (siponimod) 2mg i 1mg dins el Sistema Nacional de Salut.

El Mayzent® és un tractament oral per a persones amb esclerosi múltiple secundària progressiva que s’ha demostrat eficaç en el retard del progrés de la discapacitat així com en la reducció del nombre de brots. Fins ara, l’Agència Europea del Medicament ja l’havia aprovat, atès que el medicament arriba després d’un assaig que s’ha portat a terme en 292 hospitals de 31 països diferents amb bons resultats.

El fet que entri dins el sistema nacional espanyol  és una bona notícia per a les persones amb EM secundària progressiva. El Mayzent® es podrà aconseguir amb prescripció mèdica a les farmàcies hospitalàries. Novartis ha indicat que amb aquesta aprovació la companyia reafirma el seu compromís de reimaginar les patologies neurològiques a través de la innovació terapèutica.

6 comentaris

 1. Sandra Benitez ha dit:

  Hola, com es que es parla de brots en la secundaria progressiva?

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Perquè aquest medicament els redueix a més retardar la discapacitat… és un dels seus efectes.

 2. Begonya Matesanz Torrent ha dit:

  És una gran notícia per a totes les persones amb EM.
  Serà el primer tractament per la EM secundària progressiva. Em fa molta il·lusió que per fi hi hagi un tractament.
  Això significarà un abans i un després en EM.

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Begonya,

   sens dubte és una gran notícia i segur que supondrà una gran millora per a moltes persones amb EM.

   Salutacions,

 3. Noèlia elvira ha dit:

  Quan te.l poden receptar? Si Ara estic amb rituximab.. Es pot donar?

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Hola Noèlia Elvira,

   Aquest tractactament, com tots, ha de ser prescrit per l’especialista. T’aconsellem que facis la consulta al teu neuròleg de referència ja que és qui té tot el teu historial mèdic i millor et podrà orientar sobre l’alternativa farmacològica més adient en el teu cas.

   Salutacions,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd