Aspectes a tenir en compte per afrontar la ressonància magnètica

Menjar bé abans de realitzar una ressonància magnètica, posar-se roba còmoda i buscar la tranquil·litat i relaxació són algunes de les claus per afrontar la ressonància magnètica.

La ressonància magnètica és una prova que es fa servir de forma molt freqüent per al diagnòstic i el monitoratge de l’esclerosi múltiple. És un procediment que aporta molta informació als professionals sanitaris i que, a diferència d’altres proves com els raigs X, no emet radiació.

Encara que la ressonància magnètica és totalment segura, pot no ser sempre un procés agradable i és normal tenir nervis davant de la prova, especialment si tenim claustrofòbia. Aquesta reacció és normal, però cal tenir al cap que no hi ha perquè tenir por: és una prova indolora i que només requereix que no ens moguem durant un temps.

A continuació, et presentem una infografia amb consells per preparar-te abans d’una ressonància magnètica i que el procés sigui el més còmode possible.

 
 

[Transcripció]

1. Menjar bé abans

Un bon menjar abans de la ressonància ajudarà a trobar més fàcilment la vena per a la punció i evita tenir gana: la prova pot durar una hora i mitja llarga.

2. Hidratar-se i anar al lavabo abans d’entrar

Cal beure suficient aigua per hidratar-se. Però no massa! Pensa en la sensació de tenir la bufeta plena i no poder anar al WC.

3. Conèixer tècniques de relaxació

Una tècnica que es pot fer servir és inhalar pel nas 5 segons i exhalar per la boca 5 segons durant uns minuts per relaxar el cos.

4. Demanar una manta per abrigar-se

Dins la màquina pot arribar a fer fred, especialment després d’un temps sense moure’s. Si no et donen una manta, la pots demanar als professionals sanitaris.

5. Portar roba còmoda

Assegura’t de triar roba ampla i còmoda per estar a gust i recorda que no pots portar metalls a sobre (sivelles, bijuteria, tancaments de sostenidors…).

6. Escollir la banda sonora

La màquina és força sorollosa i en molts hospitals t’oferiran escoltar música durant la prova. T’ajudarà a fer passar el temps més ràpid i et tranquil·litzarà.

7. Mantenir els ulls tancats

És útil tancar els ulls durant tota la ressonància per evitar la sensació d’angoixa dins del túnel, especialment si es té claustrofòbia.

8. Comunicar-se amb els professionals

Sovint, els professionals t’aniran avisant de quanta falta per acabar la prova. Si necessites qualsevol cosa durant l’escàner, no dubtis a comunicar-te amb ells.

 

Referències

My tips for having an MRI scan. MS Society UK. Disponible a: https://www.mssociety.org.uk/care-and-support/online-community/community-blog/my-tips-for-having-an-mri-scan

How to Prepare for an MRI Scan. Health Images. Disponible a: https://www.healthimages.com/how-to-prepare-for-mri-scan/

7 tips for getting through an MRI. Momentum Magazine. Disponible a: https://momentummagazineonline.com/7-tips-for-getting-through-an-mri-if-you-have-ms/

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!