Actualitzen les recomanacions de l’EM en relació a la covid

La federació internacional d’Esclerosi Múltiple posa al dia els últims consells per a persones amb EM

La federació internacional d’esclerosi múltiple (MSIF en les sigles en anglès) ha actualitzat el document amb recomanacions per a persones amb esclerosi múltiple en relació amb la covid-19. Aquesta actualització es va fent progressivament a mesura que es van sabent més informacions sobre el coronavirus.

Punts destacats de l’EM en relació amb la covid-19

  1. El fet de tenir esclerosi múltiple no facilita contagiar-se de covid-19.
  2. Hi ha persones amb EM més susceptibles de tenir una covid-19 més greu: és el cas de les persones que ja tenen altres complicacions com obesitat i diabetis, majors de 60 anys o amb EM progressiva. També les persones que prenen tractaments modificadors.
  3. Es recomana no suspendre els tractaments modificadors d’esclerosi múltiple en tot cas discutir aquesta possibilitat amb el neuròleg.
  4. És improbable que l’interferó així com l’acetat de glatiramer impactin negativament en la severitat de la covid.  És més, hi ha evidències que els interferons poden reduir la necessitat d’hospitalització per la covid.
  5. Les personas amb EM que prenen tractaments de dimetilfumarat, teriflunomida, fingolimod, siponimod i natalizumab no tenen un risc més elevat de símptomes greus de covid.
  6. Per fer recomanacions entorn de l’ús de l’alemtuzumab i la cladribina durant la pandèmia calen més dades.
  7. La vacuna de la grip és segura i recomanable per a persones amb EM.
  8. No hi ha consells específics per a dones embarassades amb EM ni per a infants amb EM.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!