6 passos per estar més còmode a casa amb esclerosi múltiple

Si tens esclerosi múltiple, aquests passos t’ajudaran a trobar la comoditat necessària a casa per poder gaudir del teu temps.

A l’estiu, no tothom pot o vol viatjar fora: a vegades, el millor lloc per relaxar-se i desconnectar és a casa. La llar és on fem la majoria de la vida diària i estar còmode a casa és fonamental pel nostre benestar emocional.

Tenir EM no vol dir necessàriament haver de fer canvis a casa, però algunes petites modificacions poden ajudar que el dia a dia sigui més fàcil. A continuació, et presentem una infografia amb 6 consells per guanyar en comoditat si es conviu amb esclerosi múltiple.

 

[Transcripció]

6 passos per estar més còmode a casa amb esclerosi múltiple

  1. L’habitació: Reorganitza les coses per no tenir obstacles a prop del teu llit. Pots valorar instal·lar dispositius d’adaptació al costat del llit.
  2. El bany: Considera instal·lar barres de subjecció que et serveixin per aixecar-te del vàter i mantenir l’equilibri a la banyera o dutxa, o un banc per seure còmodament.
  3.  La cuina: Substitueix les cuines de gas per vitro o inducció i instal·la un detector de fums. Posa els utensilis diaris en un prestatge de fàcil accés. Un carret et pot ajudar a no carregar pes amb les mans.
  4. La sala d’estar: Afegeix potes més altes al sofà per posar-te dempeus més fàcilment. Col·loca una petita taula auxiliar per mantenir els elements essencials a mà.
  5. El menjador: Assegura’t que la potència de la bombeta sigui prou alta per veure bé. Ves amb compte amb els reflexos de les finestres, poden ser un risc de caiguda.
  6. L’armari de neteja: Inverteix en equips que minimitzin la flexió i l’esforç físic. Alguns exemples són un netejador a vapor o una aspiradora de mànec llarg.

 

Referències

Home Adaptations. MS Society UK. Disponible a: https://www.mssociety.org.uk/care-and-support/everyday-living/home-adaptations

At Home with MS: Adapting your environment. National MS Society. https://nms2cdn.azureedge.net/cmssite/nationalmssociety/media/msnationalfiles/brochures/brochure-at-home-with-ms%e2%80%94adapting-your-environment.pdf

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!