500 piscines participen al Mulla’t per l’esclerosi múltiple

S’estima que al llarg de l’estiu el Mulla’t aconseguirà recaptar 300.000€

Mulla't per l'esclerosi múltiple
Mulla't per l'esclerosi múltiple

Aquest matí s’ha celebrat la 28a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que ha comptat amb la participació de més de 500 piscines d’arreu de Catalunya. La iniciativa, que té  l’objectiu d’aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa i incurable, i s’estima que  aconseguirà recaptar 300.000€ al llarg de l’estiu gràcies a la col·laboració de la ciutadania que s’ha sumat a la tradicional capbussada solidària.

Mulla't per l'esclerosi múltiple

Des de la Fundació Esclerosi Múltiple seguim animant a la societat a sumar-se a la iniciativa solidària al llarg de l’estiu a través del web www.mullat.cat.

El Club de Natació Atlètic Barceloneta (CNAB) ha acollit l’acte central del Mulla’t, on diverses personalitats de l’àmbit polític, social i cultural s’han llançat a la piscina  per l’esclerosi múltiple (EM). La Presidenta del Parlament, Laura Borràs, la Consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la Presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, la Directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, el President d’Infraestructures de la Generalitat, Miquel Buch, la xef Ada Parellada, la periodista Agnès Marqués, l’actor Octavi Pujades i l’artista Anna Senan, han estat algunes d’elles.

Durant l’acte central, els assistents han pogut gaudir d’un espectacle d’acrobàcies a l’aigua de la companyia internacional de circ Les Farfadais. L’actuació ha estat acompanyada d’una veu en off que ha narrat la relació d’una persona amb la malaltia, els seus sentiments i les seves emocions.

Enguany, es destinaran els fons recaptats  a programes d’atenció i suport a les persones que acaben de ser diagnosticades, una etapa especialment delicada que s’afronta amb frustració, por i incertesa davant d’una simptomatologia i pronòstic divers. “Em van diagnosticar tres dies abans de la declaració de l’estat d’alarma. Els dies posteriors vaig sentir por i em van sorgir molts dubtes, sensacions que es van agreujar degut a la situació d’aïllament que vivíem per la pandèmia. Però aviat em vaig adonar que havia de buscar ajuda per comprendre la malaltia i a aprendre a conviure amb ella. Va ser llavors quan vaig decidir contactar amb la Fundació”, ha explicat Laura Berdasco.  

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació, ha dedicat un agraïment a “totes aquelles persones que, d’una manera o altra, han col·laborat en el Mulla’t per fer més visible l’esclerosi múltiple” i ha recordat que  “el suport social és clau per seguir millorant la qualitat de vida de les 9.000 persones que conviuen amb EM a Catalunya, així com per seguir avançant en la recerca d’una cura”.

Altres formes de mullar-se

A banda de llançar-se a la piscina, per col·laborar amb el “Mulla’t” també es pot comprar OleAurum, un oli solidari elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya, que se sumen a la iniciativa per vuitè any consecutiu. L’oli es ven a més de 1.000 supermercats catalans durant el mes de juliol i per cada ampolla venuda es destina un euro a la Fundació sense cap cost extra pel consumidor.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!