5 consells per gaudir del Nadal amb esclerosi múltiple

S’apropa Nadal, una època en la qual la rutina canvia. En aquesta infografia et mostrem 5 consells per gaudir de les festes nadalenques amb esclerosi múltiple.

Les vacances de Nadal són una oportunitat per veure aquells amics i familiars que sovint no veiem, però també sorgeixen moltes coses a fer: comprar regals, preparar els sopars, muntar l’arbre de Nadal, etc.

Tants esdeveniments concentrats en poc temps poden arribar a fatigar, especialment si es té esclerosi múltiple. Per això és important que les persones amb esclerosi múltiple comuniquin sempre com se senten: si prefereixen un lloc més tranquil per sopar, si volen quedar-se a casa, etc.

Afortunadament, en aquesta època es promou l’esperit familiar i, gràcies a la col·laboració de tots, la preparació d’aquesta festivitat pot ser molt més fàcil.

En aquesta infografia, et mostrem 5 consells per gaudir de Nadal com cal.

nadal-festes-consells-esclerosi-multiple

[Transcripció]

5 consells per gaudir de les festes nadalenques com es mereixen

Nadal és per compartir amb la família, però de vegades pot ser esgotador. A continuació, trobaràs 5 consells per evitar l’estrès que, sovint, també pot general Nadal.

  • Prendre’s el temps suficient per escriure felicitacions i embolicar regals: No intentar escriure totes les felicitacions de cop ni embolicar alhora tots els regals: és molt millor fer-ho amb temps, sense pressa.
  • Intentar fer les compres des de casa: Anar a comprar, sigui menjar o regals, pot ser estressant, especialment durant aquestes dates. Si el comerç possibilita la venda en línia, val la pena aprofitar-la!
  • Preparar dinars i sopars amb antelació: Molts dels àpats poden deixar-se preparats la nit d’abans o, fins i tot, dies abans fent servir el congelador.
  • Promoure la participació i delegar tasques: Molts dels preparatius de les festes són delegables. Poden plantejar-se com un treball en equip: la participació de tota la família forma part de la diversió, fins i tot pels més petits!
  • Gaudir!: Arribada l’hora, tenir present que toca relaxar-se i gaudir del moment i dels familiars o convidats.

Referència

Tips for Managing MS Over the Christmas Holiday (2018). New Life Outlook. 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!