100.000 persones es llencen a la piscina pel Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple

Personalitats polítiques, socials i esportives es mullen per l’esclerosi múltiple

Mulla't per l'esclerosi múltiple

Més de 100.000 persones s’han llençat a l’aigua a Catalunya per celebrar el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple. Enguany, un total de 550 piscines d’arreu de Catalunya s’han adherit a aquesta iniciativa solidària, una xifra similar a la d’abans de la covid, que ha fet que el Mulla’t torni a ser una festa multitudinària.

El Club Natació Atlètic- Barceloneta (CNAB) ha acollit l’acte central del “Mulla’t” a Barcelona on diverses cares conegudes de l’àmbit polític, social i cultural han fet la tradicional capbussada solidària per l’esclerosi múltiple (EM) a les 12:00 h. Abans del salt, els participants han pogut gaudir d’un espectacle d’acrobàcies i ball a l’aigua.

Entre els assistents s’ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; el conseller d’Economia, Jaume Giró; la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina; l’actor Joel Joan; la cuinera Ada Parellada; Tomàs Güell, president de Liderem; Xavier Garcia Tort, campió d’Espanya d’aquatló i nedador federat; i Albert Puig, nadador olímpic i vicepresident del Club Natació Terrassa; entre d’altres.

En paraules de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà “des del govern, avui, hem volgut donar suport a aquesta iniciativa solidària per tal de donar visibilitat a una malaltia que afecta 9000 persones a Catalunya.”

De manera virtual també s’han sumat a la iniciativa celebritats com Sara Roy, Miki Núñez o Lloll Bertran.

Llençat i mulla’t com vulguis

A més de mullar-se presencialment a les piscines participants, la Fundació Esclerosi Múltiple ha permès que la ciutadania es “mulli” de forma virtual fent una donació o adquirint els productes solidaris d’aquesta iniciativa mitjançant la web: www.mullat.cat L’objectiu és aconseguir 300.000 euros bruts que es destinaran a la recerca i l’acompanyament de les persones amb esclerosi múltiple.

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació, ha agraït la implicació de participants, amics, familiars per acompanyar, un any més, a les persones amb esclerosi múltiple: La directora ha destacat que aquest any s’ha igualat la participació que hi havia abans de la pandèmia i ha declarat “hem de continuar creixent per poder continuar oferint serveis a les persones amb esclerosi múltiple i obtenir fons per a la investigació d’una malaltia de la qual avui encara en desconeixem les causes i no té un tractament definitiu”. Per Masriera el fet de mullar-se és un gest que garanteix els serveis del present i, sobretot, que dona esperança amb la recerca amb la vista posada en el futur.

Per la seva banda, Irene Santiago, diagnosticada amb Esclerosi Múltiple, ha explicat que “es fa molt difícil de vegades tenir la malaltia perquè no saps com t’aixecaràs, però que en l’actualitat comença a haver-hi tractaments que, encara que no siguin una cura, ajuden a frenar els brots, i que gràcies a iniciatives com el Mulla’t es dona visibilitat a la malaltia i ajuda a fer que hi hagi més recerca perquè tot continuï avançant, cosa que dona molta esperança”.

Amb el lema “Llença’t i mulla’t”, l’espot del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” mostra la importància de l’esperit d’equip, ja que només podrem aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple si ho fem conjuntament. Per això a l’anunci hi apareixen persones amb EM, professionals i voluntaris/es. Alhora, Pemi Fortuny, Beth, Ramon Mirabet, Els Catarres i Adrià Salas, i la periodista Agnès Marquès han participat en aquesta versió del “Llença’t”.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!