10 consells per mantenir el cervell en forma davant l’esclerosi múltiple

És recomanable que les persones que conviuen amb esclerosi múltiple segueixin pautes especialment pensades per tenir cura i manternir el cervell en forma.

Durant l’estat d’alarma, els sentiments d’ansietat i apatia poden ser habituals i més freqüents a mesura que es van sumant els dies. El confinament pot tenir conseqüències psicològiques que podrien tenir un impacte rellevant en persones més vulnerables, com les persones amb esclerosi múltiple.

Tenir hàbits saludables és fonamental per a les persones que conviuen amb l’esclerosi múltiple, ja que pot contruibuir a disminuir els símptomes i, fins i tot, a retardar-ne la progressió. És per això que, a continuació, et presentem una infografia amb els 10 consells considerats bàsics per exercitar el cervell i contribuir a que estigui sa.  

10 consells per mantenir el cervell en forma davant l'esclerosi múltiple

 

10 CONSELLS PER A MILLORAR LA SALUT DEL CERVELL

  1. Fer exercici moderat a diari: És la millor manera de mantenir la salut física, emocional i de prevenir altres malalties. Es pot caminar per casa, fer ioga, practicar tai-txi, etc. Malgrat tot, sempre en períodes de temps breus.

  2. Evitar el sobrepès: Per a aconseguir-ho, es tracta de seguir una dieta equilibrada i mantenir-se actiu.
  3. Conservar l’activitat intel· lectual: és a dir, no deixar de dur a terme activitats com llegir, pintar, estudiar algun idioma, etc.
  4. Participar en activitats de grup: es recomana realitzar activitats en les quals poder interactuar, socialitzar i cooperar, encara que sigui de manera virtual. Una vida social plena és important per mantenir un bon estat d’ànim.
  5. Controlar la tensió arterial: la hipertensió és un factor de risc per a desenvolupar problemes cerebrals.
  6. Evita la diabetis i la hiperglucèmia: un excés de sucre a la sang pot ser perjudicial i posar-te en risc.
  7. Seguir una dieta sana i equilibrada: rica en peix i verdures. Evitar els sucres refinats i els greixos saturats. En aquest sentit, una opció aconsellable: la dieta mediterrània.
  8. Prevenir les situacions de risc: Cal doncs, planificar l’activitat diària i evitar les situacions que puguin suposar un risc d’accident.
  9. No fumar i ni beure: l’alcohol podria accelerar els símptomes de la malaltia.
  10. Tenir una actitud positiva davant la vida: Cal ser constant, proactiu i sobretot, afrontar el futur amb optimisme.

Aquest decàleg és doncs, una possible formula per seguir endavant i per mantenir-se sa mental i físicament. Seguir-lo pot convertir-se en una manera de veure el dia a dia de manera positiva així com de millorar la convivència amb l’EM.

Accés als documents originals:

Decálogo para mantenerse cerebro-saludable. Fundación del cerebro. Disponible a: http://www.fundaciondelcerebro.es/index.php/noticias/142-decalogo-para-mantenerse-cerebrosaludable?highlight=WyJkZWNhbG9nbyJd

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!