10 consells per a persones cuidadores

Per poder cuidar millor d’una persona diagnosticada d’esclerosi múltiple és necessari també tenir en compte el benestar de la persona cuidadora.

El paper de cuidadors i cuidadores de les persones amb esclerosi múltiple (EM) pot resultar extenuant, no només a nivell físic, sinó també en el pla emocional. Tenir cura dels altres pot suposar, moltes vegades, descuidar el propi benestar, afectant de forma negativa a la seva salut. També pot suposar tenir sentiments de frustració i sentiments de culpa.

Per poder suportar millor les dificultats que implica exercir de cuidador o cuidadora de persones amb EM es recomana cuidar-se d’un mateix, reservar-se espais de descans, buscar el suport dels altres i formar-se: hi ha formacions específiques com el curs online Som Cuidadors.

Et mostrem 10 consells en aquesta infografia:

10 consejos para personas cuidadoras

Referència

Caregiver Action Network. 10 Tips for Family Caregivers.

Revisat per: Laia Miralles Servicio de Atención Psicosocial de la Fundación Esclerosis Múltiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd